Zoeken:
Begin hoofdinhoud

Brandveilig leven algemeen.

Wat kun je verwachten?

Mensen zijn vaak zelf de veroorzaker van brand. Dat komt omdat ze zich niet altijd bewust zijn van de risico’s. Wij hebben veel voorbeelden van hoe het mis is gegaan en kunnen verschillende doelgroepen daarover vertellen. Daarbij geven we tips: hoe hadden deze situaties voorkomen kunnen worden. We hopen dat mensen daarna hun gedrag veranderen en hun omgeving brandveiliger maken.
Een presentatie duurt 1 tot 1,5 uur en geven we aan groepen, bij netwerken, tijdens congressen en in samenwerking met gevestigde organisaties binnen jouw gemeente. We nemen een demonstratiekoffer met rookmelders mee, die laten we zien en we geven er uitleg over. Aan het einde kunnen de aanwezigen vragen stellen en delen we foldermateriaal uit.

Voor wie?

Voor iedereen in de regio Zuidoost-Brabant. We kunnen deze voorlichting aanpassen aan een specifiek doel of voor een bepaalde doelgroep. We kunnen ook iets toevoegen, bijvoorbeeld informatie over natuurbranden en hoe je die kunt voorkomen, een demonstratie ‘doven van een vlam in de pan’ of ‘blussen van een brand in een prullenbak’ of we kunnen het vluchtplan oefenen.

Wat willen we bereiken?

Na een algemene voorlichting weten de aanwezigen hoe brand ontstaat. Ze realiseren zich dat het iedereen kan overkomen, ook henzelf. Het bewustzijn over brandveiligheid is gegroeid en we hopen dat ze daarom hun gedrag veranderen: ze gaan iets doen of laten om hun omgeving brandveiliger te maken.

Wat doet VRBZO?

Wij zoeken in onze poule met ‘ambassadeurs Brandveilig Leven’ naar de meest geschikte ‘collega om de presentatie te verzorgen. We stemmen een datum af met iedereen die betrokken is. We regelen een locatie en de uitnodigingen.

Wat doet de gemeente?

Je hoeft vanuit de gemeente niets te doen, wij verzorgen alles.