Zoeken:
Begin hoofdinhoud

Nanda Burgemeester is adviseur Crisisbeheersing.

Goede voorbereiding

De afdeling Crisisbeheersing van VRBZO heeft de ambitie om tijdens een crisis, ramp of klein incident zo snel mogelijk te zorgen voor een veilige, stabiele omgeving. Goede voorbereiding is dan heel belangrijk. Daar bestaat mijn werk vooral uit: ervoor zorgen dat we goed voorbereid zijn op mogelijke crises. Eerst leggen we in een Regionaal risicoprofiel vast welke risico’s er zijn in deze regio. Denk aan een zeer grote brand, grof en extreem geweld of een pandemie. Vervolgens stellen we ons beleid daarop af en overleggen we met interne collega’s, maar ook met bijvoorbeeld gemeenten, politie en waterschappen hoe we ons kunnen voorbereiden op die risico’s.

Ik houd me bezig met NL-alert, het systeem waarmee we tijdens een crisis iedereen informeren die in het getroffen gebied aanwezig is. Ik overleg met collega’s in België en ik blijf in contact met de mensen uit het grote netwerk rond veiligheid, zij hebben tijdens een crisis allemaal een eigen functie.

Tijdens een crisis ben ik Informatie Manager op de plek van het incident. Alle hulpdiensten komen daar samen en ik zorg er onder andere voor dat iedereen hetzelfde beeld van het incident krijgt.

Wat maakt VRBZO bijzonder?

Ik heb de studie gezondheidswetenschappen gedaan, maar voelde me altijd al aangetrokken tot openbare orde en veiligheid. Mijn afstudeeronderzoek deed ik binnen de politie van Queensland (Australië). Mijn carrière begon bij de gemeente Eersel als beleidsmedewerker welzijn, met een neventaak binnen de gemeentelijke rampenbestrijding. Ook was ik BHV’er en naast mijn reguliere werk 8 jaar actief als reservist bij de Nationale Reserve. Het leuke van werken bij VRBZO, vooral in deze functie, is dat al die disciplines die ik wel al kende (gezondheidssector, politie, gemeenten, defensie) nu bij elkaar komen.

Ik kan nooit voorspellen wat er op mijn pad komt. Niet alleen omdat er altijd iets kan gebeuren, een incident of een crisis, maar ook omdat mijn takenpakket zo breed is. Daarbij ben ik heel vrij om mijn werktijden én mijn werk in te vullen. Ik zou 100% zeker weer voor VRBZO kiezen als ik weer zou moeten solliciteren.

Waarom VRBZO?

Uiteindelijk werken we allemaal aan hetzelfde doel en kunnen we van elkaar leren. De incidenten en crises die ik heb meegemaakt zullen me altijd bijblijven. Vooral de coronaperiode. Heel bijzonder hoe iedereen op zo’n moment alles uit de handen laat vallen om met de crisis aan de slag te gaan

Bedrijfsvoering

Operationeel

Overig

Brandweerprofessional Veiligheidsregio Brabant-Zuidoost

Zorg jij voor de veiligheid van mens en dier in onze regio?

Functie

Brandweerman/-vrouw

Locatie

Eindhoven

Uren

48

Niveau

VMBO

Tactisch adviseur Repressie (36 uur)

Zorg jij voor strategische richtlijnen en beleidsimplementatie binnen Repressie?

Functie

Tactisch adviseur Repressie

Locatie

Eindhoven

Uren

36

Niveau

Hbo, wo

Afdelingshoofd GHOR (32 uur)

Zorg jij voor een visie op GHOR, die netwerken met elkaar verbindt

Functie

Afdelingshoofd

Locatie

Eindhoven

Uren

32

Niveau

hbo

Arboadviseur (24 – 36 uur)

Zorg jij voor de verbinding van collega’s op het gebied van Veiligheid, Gezondheid en Welzijn?

Functie

Arboadviseur

Locatie

Eindhoven

Uren

24-36

Niveau

Mbo+, hbo

HR-adviseur (24 – 36 uur)

Zorg jij voor goed werkgeverschap?

Functie

HR adviseur

Locatie

Eindhoven

Uren

24 - 36 uur

Niveau

Hbo