Zoeken:
Begin hoofdinhoud

Petra de Kam vertrekt als directeur Veiligheidsregio Brabant-Zuidoost.

Helaas heeft Petra de Kam ons laten weten dat ze op 1 november afscheid neemt van onze organisatie. Ze is door de ministerraad benoemd in de functie plaatsvervangend secretaris-generaal van het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit.

Petra over haar vertrek: “Ik ben blij met de benoeming en heb er zin in. Soms komen er kansen voorbij op onverwachte momenten. Dit is zo’n kans die ik niet kan laten liggen. Ik kijk terug op een waardevolle periode waarin ik samen met de organisatie en het bestuur heb kunnen werken aan het verwezenlijken van de visie van de Veiligheidsregio.

Het werk dat het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit doet spreekt me aan en heeft een enorme maatschappelijke impact en urgentie. Dit vraagt om een verdere ontwikkeling van het ministerie. Ik wil daar graag aan bijdragen.”

De voorzitter van ons bestuur, Jeroen Dijsselbloem, reageert op het vertrek van Petra: “Tot onze spijt gaat Petra ons na 4,5 jaar verlaten. We hebben grote waardering voor wat zij samen met de hele organisatie heeft gepresteerd. Tijdens heftige crises als corona en de vluchtelingenopvang had de Veiligheidsregio een grote rol, met haar aan het hoofd. We zijn trots op de belangrijke functie die ze gaat vervullen bij het ministerie en wensen Petra veel succes in haar nieuwe baan.”

Het bestuur gaat op zoek naar een nieuwe directeur.

Afzender

Dagelijks Bestuur