Zoeken:
Begin hoofdinhoud

Jaarwisseling in Zuidoost-Brabant relatief rustig.

Dit jaar was er tijdens de jaarwisseling sprake van enkele bijzondere omstandigheden, zoals een vuurwerkverbod en sluiting van horeca. Deze omstandigheden maakten het verloop van de avond vooraf onvoorspelbaar. De hulpdiensten stonden daarom paraat en waren net als altijd voorbereid op eventuele crisissituaties. Het was in Zuidoost-Brabant echter niet nodig om op te schalen in de multidisciplinaire afstemming.

Het nieuwe jaar is relatief rustig begonnen. Er waren geen grote incidenten. Door de combinatie van de coronamaatregelen en de weersomstandigheden besloten veel mensen in de regio de jaarwisseling buiten te vieren bij een sfeervuurtje, zoals een vuurkorf. Dit leidde op een aantal plekken tot overlast of gevaarlijke situaties. Daar waar de brandweer arriveerde werd zij in een gemoedelijke sfeer ontvangen. Waar nodig werden de vuurhaarden geblust en met feestvierders werden afspraken gemaakt over het beperken van vuur en verdere overlast. De inzet van de brandweer bleef beperkt tot kleine incidenten zoals afval- en prullenbakbranden en enkele autobranden.

De exacte cijfers van de brandweer worden later vandaag gepubliceerd op kerncijfers.ifv.nl. Ook vanuit de politie komt gedurende de dag via politie.nl meer informatie beschikbaar.

John Jorritsma, voorzitter van Veiligheidsregio Brabant-Zuidoost (VRBZO): “Het inluiden van het nieuwe jaar verliep relatief rustig, op enkele betreurenswaardige incidenten na. De meeste inwoners van Zuidoost-Brabant hielden zich gelukkig wel aan de afspraken, daar ben ik trots op. Ik wens iedereen een gelukkig, veilig en vooral gezond 2022.”

Jaarwisseling 2022.