Zoeken:
Begin hoofdinhoud

Petra de Kam is directeur.

VRBZO is een mooie organisatie

die verschillende taken heeft om de samenleving veilig te maken en te houden. Samen met onze netwerkpartners maken we mensen bewust van de risico’s in hun omgeving, zodat ze zich kunnen voorbereiden op mogelijke crises. Wij geven ze antwoord op de vraag: Wat kan ik doen voor mijn eigen veiligheid en die van mijn omgeving? Als het toch misgaat, bestrijden we snel en efficiënt het incident. Onze organisatie doet er toe en levert een onmisbare bijdrage aan de veiligheidsketen. Hoe beter we op elkaar inspelen en samenwerken, hoe beter het resultaat.

In het managementteam van VRBZO stemmen we af over beleid, beheer en bedrijfsvoering. En we toetsen voorstellen die we aan het bestuur in onze regio, de 21 burgemeesters, willen voorleggen. Als eindverantwoordelijke heb ik ook een rol tijdens een crisis. Ik zit in het Regionaal Beleidsteam tijdens crises die meerdere gemeenten treffen. Dit team heeft de leiding, maar bemoeit zich niet met de bestrijding van crises ter plaatse. We zetten de grote lijnen uit en beslissen over risicosituaties en bijvoorbeeld evacuaties.

Waarom VRBZO?

Ik heb de nodige ervaring opgedaan bij overheidsorganisaties (gemeente, politie, brandweer) en in verschillende managementfuncties. Toen werd ik benaderd voor deze functie. Het leek me een heel uitdagende job, omdat de wereld van veiligheid heel erg in ontwikkeling is. Dat vraagt ook om doorontwikkeling van de organisatie. Uiteindelijk blijkt de wereld van veiligheidsregio’s nog dynamischer dan ik van te voren gedacht had. De fase waarin deze organisatie zat toen ik hier kwam werken, trok mij heel erg aan. Ik hou van veranderingsprocessen en de kennis en ervaring die ik hierin heb, komen goed van pas.

Wat maakt VRBZO bijzonder?

Het werkterrein van veiligheid en brandweer brengt me in contact met collega’s die passie hebben voor het vak. Ze hebben veel kennis in huis, willen iets betekenen voor hun omgeving en hebben plezier in hun werk. We hebben nu duidelijk voor ogen waar we naar toe werken als organisatie. Ik zie dat collega’s blij zijn met deze duidelijke visie en bijna met nieuwe energie aan de slag gaan.  Ik ben iemand die graag resultaat boekt. Samen zetten we enorme stappen en daar ben ik trots op. Dat ik dat met deze mooie club van betrokken collega’s kan doen zal me altijd bijblijven.

Bedrijfsvoering

Operationeel

Overig

Specialist Functioneel Beheer en Innovatieve Informatievoorziening (36 uur)

Zorg jij voor optimaal gebruik en doorontwikkeling van middelen en applicaties binnen voor de crisisorganisatie?
Crisisbeheersing
Eindhoven
36 uur
MBO

Adviseur Informatiemanagement GHOR (36 uur)

Zorg jij voor een goede voorbereiding op een crisis?
GHOR
Eindhoven
36 uur
HBO/WO