Leo Tegelaar is communicatieadviseur.

De afdeling Communicatie is een soort intern adviesbureau. Ik ondersteun als communicatieadviseur op verschillende gebieden en in de vorm van verschillende diensten. Ik help collega’s met communicatievraagstukken, ik geef gevraagd en ongevraagd advies, ik ben sparringpartner en maak communicatieplannen en -middelen. Dat doe ik voor projecten, maar ook voor het reguliere werk. Ik verdiep me in ontwikkelingen binnen het vakgebied en ik volg de ontwikkelingen in de samenleving. Samen met de collega’s van de afdeling kijk ik hoe we die ontwikkelingen kunnen toepassen binnen onze organisatie. Bij VRBZO verzetten we veel werk om de kans op een crisis zo klein mogelijk te maken, of de gevolgen ervan te beperken.

Tijdens een crisis ben ik communicatieadviseur in het Regionaal Operationeel Team (ROT). In de week dat ik piket heb, geef ik communicatieadvies aan de (collega)hulpdiensten bijvoorbeeld tijdens een grote brand, een ongeval of een pandemie.

Waarom VRBZO?.

Veiligheid en risico’s zijn dynamisch, we bevinden ons in een samenleving die steeds verandert. Dat zorgt ervoor dat iedere werkdag anders is. De teamgeest op de momenten dat het erom gaat is heel bijzonder. Het is niet altijd even makkelijk, maar iedereen wil maar één ding en dat is samen zo snel mogelijk terug naar de situatie vóór de crisis. En ervoor zorgen dat de gevolgen voor de samenleving minimaal zijn.

Ik zal niet vergeten hoe snel ik me thuis voelde toen ik begon bij VRBZO. Iedereen is bereid om je te helpen en doet zijn best om je wegwijs te maken in de boeiende, maar soms ook ingewikkelde wereld waar wij in werken.

Wat maakt VRBZO bijzonder?.

Nadat ik was afgestudeerd heb ik een aantal jaar voor commerciële bureaus gewerkt. Maar ik wilde voor een organisatie met maatschappelijk belang werken. Ik zocht naar vacatures binnen de overheid en binnen het veiligheidsdomein. Zo ben ik bij VRBZO terecht gekomen. Dat ik nu ook in de crisisorganisatie werk, is een groot pluspunt voor mij.

VRBZO is een fijne werkgever en een organisatie waar ik met verschillende onderdelen van het communicatievak bezig kan zijn. Tijdens crises bewijzen we onze meerwaarde en het geeft mij altijd veel energie om daaraan bij te dragen. Het belangrijkste is dat ik veel vrijheid voel om mezelf te ontwikkelen en mijn ambities waar te maken en dat ik direct veel verantwoordelijkheden kreeg. Dat geeft vertrouwen.

Bedrijfsvoering

Operationeel

Overig

Manager HRM
HRM
Eindhoven
36 uur
WO