Proces doorstroomlocaties

Onderstaand vind je informatie over de regionale afspraken over het bepalen van het aantal toegestane bezoekers per doorstroomlocatie

Aantal bezoekers per doorstroomlocatie

Op dinsdag 29 september en vervolgens nogmaals op woensdag 14 oktober zijn voor het hele land nieuwe maatregelen ingegaan. Daarbij is bepaald dat de veiligheidsregio’s voor zogenaamde ‘doorstroomlocaties’, het maximaal aantal bezoekers dat tegelijk wordt toegelaten vaststelt. Met een doorstroomlocatie wordt een locatie bedoeld waarbij een doorstroom is van bezoekers, zoals in dierentuinen, bibliotheken en musea. Detailhandel zijn hiervan uitgezonderd, mits zij deurbeleid hanteren zodat de aanwezigen altijd 1,5 meter afstand tot elkaar kunnen houden.

Beheer je zo’n doorstroomlocatie in de regio Zuidoost-Brabant? Meld je dan bij de betreffende gemeente met een voorstel voor het maximaal aantal bezoekers. Houd hierbij rekening met de maatregelen die zijn vastgesteld in de noodverordening.

De gemeente toetst het voorstel en hanteert daarbij de rekennormen van het Event Safety Institute. De gemeente adviseert de voorzitter van de veiligheidsregio over het te nemen besluit.

Heb je hier vragen over, neem dan contact op met de betreffende gemeente.

 

Interessant nieuws? Deel het: