Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

Bevel sluiting winkels binnenstad Eindhoven – 28 november

Vanwege te grote drukte worden de winkels in de binnenstad van Eindhoven vandaag (28 november) om 16 uur gesloten. De winkels mogen geen nieuwe klanten meer binnen laten vanaf 3 uur. Supermarkten en afhaal-eetgelegenheden mogen open blijven.

Bevel sluiting winkels Eindhoven 28 november 2020

Door de drukte lukt het handhavers niet meer om het winkelend publiek zich aan de coronamaatregelen te laten houden. Black Friday, sinterklaas, kerstinkopen en een grote toestroom vanuit België zijn de oorzaken van de drukte.
Handhavers en het crowdmanagement monitoren de situatie in de binnenstad van uur tot uur en roepen het publiek al de hele dag op om weg te blijven uit het centrum.

Helaas is die boodschap niet voldoende gebleken, dus ziet John Jorritsma zich als voorzitter van de veiligheidsregio Brabant Zuid Oost genoodzaakt deze stappen te nemen: “Ik begrijp dat dit een vervelende maatregel is voor de winkeliers en het winkelend publiek, maar hij is nodig om erger te voorkomen. Het virus vaart wel bij omstandigheden zoals deze, en dat willen we natuurlijk voorkomen. We staan voor de gezondheid van onze inwoners!”

Interessant nieuws? Deel het: