Zoeken:
Begin hoofdinhoud
De regio Zuidoost-Brabant kent 21 gemeenten: Oirschot, Best, Son en Breugel, Laarbeek, Gemert-Bakel, Reusel-De Mierden, Bladel, Eersel, Veldhoven, Bergeijk, Eindhoven, Waalre, Valkenswaard, Heeze-Leende, Cranendonk, Geldrop-Mierlo, Helmond, Someren, Asten en Deurne. In alle gemeenten zijn 1 of 2 brandweerposten gevestigd.

Crisisnoodopvang in de regio

We onderschrijven de urgente situatie die op dit moment aan de orde is bij het opvangen van vluchtelingen. Omdat we de verantwoordelijkheid voelen, hebben we met de 21 burgemeesters in onze regio besproken dat we een inspanningsverplichting aangaan om – binnen onze mogelijkheden – 225 extra crisisnoodopvangplekken te vinden. Uiteraard is het langetermijnperspectief belangrijk om uit deze crisis te komen en daar zijn goede gesprekken met de Rijksoverheid over gevoerd. 

 

Het is geen gemakkelijke opgave die zowel maatschappelijk als van ons als overheid het nodige vraagt. De beelden van mensen die buiten op de grond moeten slapen, gaan ons allemaal aan het hart. De situatie vraagt om maximale inzet van ons allemaal om er voor te zorgen dat er een duurzame en humane opvang van mensen is. 

John Jorritsma, voorzitter Veiligheidsregio Brabant-Zuidoost